ÉFOÉSZ ZALA MEGYEI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE

Zala megye értelmi fogyatékkal élőiért

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012

1., Számviteli beszámoló

Az ÉFOÉSZ ZALA MEGYEI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2012 évben gazdálkodásáról a számviteli törvénynek és a kapcsolódó előírásoknak megfelelve egyszerűsített éves beszámolót állított össze. A mérleg főösszege 220.000 forint a saját tőke 169.000 forint. A részletes kimutatás jelentésünk 1. sz. melléklete, mely áll a mérlegből és a közhasznú szervezeti eredmény kimutatásából.

2.,Költségvetési támogatás felhasználása

2012 évben a Szervezet 480 ezer Ft fenntartói támogatást valamint 45 ezer forint tagoktól származó tagdíj támogatást kapott és azt részben fel is használta.

3., Vagyonfelhasználással kapcsolatos kimutatás

2012 évben szervezetünk vagyona 480 ezer forinttal nőtt amely a 2012 évben kapott központ támogatás. 2011 évből tartalékolt összeg 140 ezer forint. A szervezet mindig törekszik arra, hogy az adott évben kapott bevételeket fel is használja közhasznú céljainak elérése érdekében, a felhasználás részletes szakmai feladatait lásd a 7. pontban.

4., Cél szerinti juttatások kimutatása

Szervezetünk nem nyújtott, így e soron továbbra sem történtek kifizetések.

5., Központi költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól, helyi önkormányzattól, települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatás mértéke.

Tárgyévben szervezetünk összesen 480 ezer forint támogatást kapott csoportvezetés és előadói díj címen.

6., A közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások értéke, illetve összege.

Egyesületünknek személyi jellegű ráfordítása nem volt 2012 évben. Egyesületünk minden tisztségviselője térítés mentesen vállalja az egyesület vezetésével járó feladatok elvégzését.

7., Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló.

7.1.Az értelmi fogyatékkal élő személyek valamint családtagjaik érdekében végzett közhasznú munka:

2012 évben Egyesületünk a megyében élő fogyatékkal élő fiatalok , felnőttek valamint azok családjainak nyújtott segítséget . Egyesületünk 201 évben három önérvényesítő csoport működését támogatta, humán valamint anyagi eszközökkel. Heti rendszerességgel ingyenes jogi tanácsadást biztosított az Egyenlő Bánásmód Hatóság Zala Megyei jogi referense Dr. Kovács Orsolya közreműködésével, amelyhez a helyet és technikai felszerelést Egyesületünk biztosítja.

Részt vett Megyei valamint városi szintű szociális döntéshozatalok előkészítésében, képzéseken. Egy képzés szervezésében vettünk részt amely során önérvényesítő csoportvezető tréninget szerveztünk Keszthelyen.

Szociális és gyógypedagógiai tanácsadást biztosítottunk minden Egyesületünkhöz fordulónak valamint szociális ügyintézést is végeztünk.

Rendszeres kapcsolatban állunk a Keszthelyi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyel, a Regens Wagner Bentlakásos és Napközi Otthonnal, a megye több támogató szolgálatával.

2012 őszén az ÉFOÉSZ budapesti anyaintézménye pályázatot hirdetett tehetséges értelmi fogyatékkal élő fiatalok számára „Göllesz Viktor ösztöndíj elnyerésére". A pályázaton 2 Zala megyei fiatal indult el a támogatásunkkal és egy nyertes is került ki közülük.  A fenti pályázat elkészítésében aktív szerepet vállalt egyesületünk, és a hozzá kapcsolódó kiadásokból is részt vállalt pl postaköltség.

2012 nyarán 22 fő nyári tábor szervezésében vettünk részt amely során a Tátika önérvényesítő csoportunk 4 napot táborozott Bakonytamásiban Pápa közelében. A tábor során megismerték a környék nevezetességeit, valamint Pápa várost.

Ugyancsak a nyár folyamán a táborból egyéb okból kimaradt fiatalokkal 1 napos hajókirándulást szerveztünk Badacsonyba ahol bejártuk a szőlőhegyet valamint a Balaton-parton töltöttünk el egy kellemes délutánt.

Az év második felében Önsegítő szülőcsoportunk alakult a felgyülemlett stressz feloldása céljából!

Támogatás tárgyévi felhasználásának szöveges bemutatása:

Éves támogatásunkat működési költségek, a három önérvényesítő csoport működése, a nyári tábor, valamint a hajókirándulásunk fedezésére fordítottuk. Ezen programokról és költségekről számlával maradéktalanul elszámoltunk a Budapesti ÉFOÉSZ-nak.

7.2. Az értelmi fogyatékkal élőkkel foglalkozó intézmények és szakemberek megkeresése.

Rendszeres kapcsolatban állunk a Keszthelyi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyel, a Regens Wagner Bentlakásos és Napközi Otthonnal, Vakok és gyengén látók megyei valamint kistérségi Egyesületével, Egyenlő Bánásmód Hatósággal, Kolping Támogató Szolgálattal.

7.3. Értelmi fogyatékkal élő fiatalok motiválása a teljes és tartalmas életre.

8.Közhasznúsági jelentés nyilvános megjelenése:

Közhasznúsági jelentésünk a www.efoesz-zalamegye.hupont.hu weblapon megtekinthető.

Keszthely, 2013. május 30.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 24
Heti: 38
Havi: 28
Össz.: 21 290

Látogatottság növelés
Oldal: Közhasznúsági jelentés 2012
ÉFOÉSZ ZALA MEGYEI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE - © 2008 - 2024 - efoesz-zalamegye.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »